Monday, July 16, 2007

China

Ben nu aangekomen in Penang, een eiland in Maleisie. Had graag in China al wat gepost maar dankzij China's internet indoctrinatie policy, zie ook even onderstaande link: http://www.seroundtable.com/archives/060131-china.gif even wat later bericht.

China was zeer interessant! In Taiwan heb ik zo veel gehoord en gelezen over China ;De enorme economische ontwikkeling, de problemen ( milieu, mensenrechten.), de mensen etc. ik was dan ook heel erg benieuwd naar China. Vanuit Taipei ben ik eerst naar Macau gevlogen, de stad die meer gokomzet maakt dan Las Vegas... Gesticht door de Portugezen en dit kan je overal in de stad nog terug zien. Natuurlijk ook nog even een kansje gewaagt ( en gewonnen:),
een casino
Na Macau ging ik naar Hong Kong. Hier ben ik eigenlijk nog geen dag gebleven, maar toch was deze ervaring erg indrukwekkend. Hong Kong had echt de mooiste skyline die ik ooit gezien had . Vooral als snacht een show wordt gegeven waar vanuit alle skyscrapers lichten komen en de gebouwen dansen op de muziek. Hu, de "president" (partijleider) van China kwam de volgende dag in Hong Kong om de 10 jarig bestaan van een Chinees Hong Kong (was vroeger van Groot Brittanie), te vieren dus de hele stad was in rep en roer. Helaas kon ik dat niet meemaken, want de treintickets naar het 'echte' China waren al geboekt. Omdat mijn tas gestolen/ verloren was heb ik in Shenzhen ( 12 million inwoners!,.. en waarschijnlijk heeft nog nooit iemand van die stad gehoord...) en nacht moeten blijven, niet helemaal de bedoeling, maar onverwacht bleek dit echt een hele leuke stad te zijn. De volgende dag de trein genomen naar Shanghai.


Hong Kong

twee Taiwanese studenten

"de Trein: 16 uur op de hardsleepers, met zijn 6en in een hokje!, je zit daar tussen allemaal Chinese families. Ik zat in de trein samen met Mark en iedereen in de wagon had het al over die jongens uit Helan. Waren we aan het kaarten stonden ze met zijn 10'en er omheen en maar lachen en 'redelijk onverstaanbaar Chinees praten. Ook hebben we hier al onze college onderwerpen van Chinese Business met een man besproken ( werkte waarschijnlijk voor de overheid) en zo een hele goede indruk gekregen hoe Chinesen over hun eigen land denken ( " Taiwan is just a part of China)""


de trein

Mark bij de kapper (kijk ook even naar de andere gasten)


In Shanhai zijn we een dag gebleven, maar ondanks dat ik hier hoog gespannen verwachtingen van had viel deze stad me tegen. Veel buitenlanders (blanken dus) en iedereen probeert je wat te verkopen, bovendien moet je echt voor alles onderhandelen over de prijs. De skyline in Shanghai was echter wel geweldig. Ook hebben we hier "volgens Annabelle een van de beste restaurants ter wereld" op echte backpack stijl geluncht. Na Shanghai zijn we naar Xian gegaan de oude hoofdstad van China en hebben daar onder andere het Terracotta leger gezien(duizenden verschillende beelden van soldaten die een Chinese keizer had laten maken om hem na zijn dood nog te kunnen verdedigen)


M on the Bund


Na Xian zijn we naar Beijing gegaan. (weer gezellig met de trein). Hier zaten we in een hostel midden in de Wutong ( Arme wijk met allemaal kleine huisjes), het was hier erg gezellig. Hier hebben we ook afscheid genomen van Guy-Louis en Annabelle ...Hoewel, Annabelle was haar paspoort verloren en kon na 38 instanties af te gaan China niet verlaten en haar reis naar Mongolie vergeten...
In China zijn we Fedor ook weer tegen gekomen, dus de drie heren waren weer bij elkaar... In Beijing hebben we de Chinese muur beklommen, eerst 2 uur de berg op klimmen en daarna nog 3,5 uur op een verlaten stuk muur klimmen, maar het uitzicht en gewoon het feit dat je op de Chinese muur staat is geweldig. Ook nog een dag een fiets gehuurd 9 (1 van de negen miljoen) en de stad verkent, dan valt je ook goed op hoe erg de luchtvervuiling in de stad is (een dag in Beijing staat gelijk aan het roken van 70 sigaretten...) de Olympische bouwput ook bezocht en dat gaat ondanks de slechte lucht wel goedkomen. Overigens staat de gehele stad echt in de steigers, alles zal mooi en nieuw zijn als de spelen beginnen, dag en nacht zie je construction work en mensen die hun huizen opknappen. Na 7 dagen Beijing wat ik echt een leuke stad vond het vliegtuig genomen naar Kuala Lumpur, en vanmiddag de bus genomen naar dit Eiland.

Volgende keer meer uit Maleisie!

No comments: